Tips

Een minecraft server starten zonder eigen server

Minecraft is een fantastisch spel waarbij je vele uren vol kan maken met het bouwen van nieuwe woningen, vette redstone circuits en het bevechten van de Ender Dragon. Het is leuk om Minecraft in single player te spelen echter is het nog vetter om samen met anderen te gamen. 

Welke opties zijn er? 

Ben je echt klaar met de singleplayer? Dan kan je eens kijken naar de vele hosting servers die nu al draaien. Er zijn meerdere servers waarmee je weer dagen of avonden kan vertoeven. Van creative servers waarop je mooie huizen kan bouwen in strijd met anderen tot servers die de “Hunger Games” simuleren.

Een andere optie is je eigen Minecraft server starten. Het is mogelijk om Minecraft server hosting te realiseren door je eigen computer als server in te zetten. Echter betekent dit dat je computer altijd aan moet blijven willen je vrienden in kunnen loggen.

Er is een beter alternatief! En dat is Minecraft server hosting. Hierbij zullen externe hosting partijen jouw server online houden voor een vast bedrag per maand.

De voordelen?

  • Hosting wordt voor jou geregeld. 
  • Vrienden kunnen altijd inloggen
  • Een betrouwbare partij host je server

Hiermee heb je eigenlijk alles al geregeld. Let wel op het pakket dat je afneemt bij de hosting partij. Het maakt veel verschil of je met drie man of tien man speelt, dit heeft namelijk impact op de server. Wanneer je van plan bent om samen met een grote groep te spelen kan je beter de uitgebreide hosting pakketten uitkiezen. Het is en blijft natuurlijk vervelend als je een server opzet voor je vrienden en dat zij alleen maar klagen over “lag.”

De betere pakketten zijn al helemaal belangrijk wanneer je mods wilt toevoegen aan de server. Voordat je dit doet is het wel verstandig om te controleren of je vrienden enige kennis van mods hebben. Het zou zonde zijn als acht van je vrienden heerlijk kunnen gamen maar de andere twee de server niet kunnen joinen.

Back to top button