Speelgoed

Waarom LEGO het perfecte speelgoed voor je kind is

Ten eerste is LEGO super leuk voor de fantasie van je kind. Met de grote hoeveelheid variatie in soorten steentjes, bouwplaten en sets gaat er een wereld van creatie open voor je kind. Je kan het je bijna niet zo gek bedenken of LEGO heeft er wel een set voor of de juiste steentjes zodat je kind kan bouwen wat ze maar willen. Van LEGO schepen tot LEGO treinen, het aanbod is groot en er is voor elke leeftijd wat wils. Je hebt er niet eens zoveel van nodig.

Met een paar steentjes kan je kind al zijn of haar fantasie op de vrije loop laten. Creatief denken komt later goed van pas in het leven van je kind. Als ze wat ouder worden en problemen in het leven moeten oplossen is deze skill heel handig.

Leren samenwerken

Heel veel sets van LEGO zijn groot genoeg om samen mee te kunnen spelen. Zo leert je kind in groepsverband omgaan met andere mensen. Samen problemen oplossen en samen delen. Dit zijn ook belangrijk vaardigheden die later in het leven heel goed van pas komen, bijvoorbeeld op school of op werk. 

Opvolgen van instructies

De meeste sets van LEGO komen met bijgeleverde instructie boekjes waarin stap voor stap staat uitgelegd hoe je jouw gekochte set in elkaar moet zetten. Deze stappen variëren in moeilijkheid afhankelijk van wat voor soort set je hebt gekocht. Dit kan je afstemmen op de leeftijd van je kind en hoe goed ze zijn in het bouwen. Dus bijvoorbeeld LEGO treinen voor de kleintjes en LEGO creator sets voor de wat oudere kinderen. Het bouwen van deze sets zorgt ervoor dat je kind leert instructies van papier om te zetten in het maken van iets in het echte leven. Dit geeft ook je kind de skills om uiteindelijk zelf dingen te gaan verzinnen met de ideeën die ze hebben opgedaan tijdens het volgen van de instructie boekjes.

Goedkope bouwsteentjes

Een nadeel van LEGO speelgoed is dat het vaak erg prijzig is. Het kopen van een complete set in de aanbieding zorgt vaak een flinke besparing. Ook kun je ervoor kiezen om bouwplaten en bouwstenen van andere merken te kopen. Op Uniblocks vind je een uitgebreid assortiment betaalbaar speelgoed om mee te bouwen.

Related Articles

Back to top button