Knex

K’NEX oftewel Knex is speelgoed wat in 1989 is bedacht. Het lijkt veel op Lego en Meccano, aangezien de plastic onderdelen in elkaar geklikt moeten worden. Door het aan elkaar klikken van de verschillende lengtes stokjes met behulp van de koppelstukken kun je diverse bouwwerken creëren. Zo is er een Knex achtbaan beschikbaar, voertuigen en andere fantastische bouwwerken. Het leuke aan dit speelgoed is dat je je niet hoeft te houden aan het gekochte bouwwerk. Wanneer je creatief bent kun je ook zelf iets bedenken en de onderdelen van verschillende pakketten samenvoegen tot een groot bouwwerk. Zo kun je dus een Knex aanbieding kopen en de onderdelen combineren met andere bouwwerken om een nog groter ontwerp te maken. Er zijn online verschillende bouwtekeningen te vinden waarmee je van alles in elkaar kunt knutselen. 

Knex achtbaan

Er zijn dus verschillende bouwwerken beschikbaar die je met dit technisch speelgoed kunt maken. Een van de meest gekozen bouwwerken is de Knex achtbaan. De achtbaan is een technische rollercoaster waaraan je veel plezier zult beleven. Binnen de achtbaan serie zijn er ook verschillende soorten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een K’NEX Thrill Rides Dino T-Rex Fury Achtbaan of een van de andere pakketten. Alle Knex achtbanen behoren tot de Thrill Rides collectie. In deze collectie vind je ook andere bouwwerken die onderdeel zijn van het pretpark thema. Met een Knex reuzenrad (Ferris Wheel), zweefmolen en boom ride kun je je themapark helemaal uitbreiden. Wanneer je wilt beginnen is een Knex achtbaan kopen zeker een goed idee.

Kid Knex

De geavanceerde bouwwerken van K’nex zijn bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Op de doos vind je altijd de minimum leeftijd die de fabrikant voorstelt. Er zijn dus pakketten beschikbaar voor verschillende leeftijden. Des te ouder, des te geavanceerder. Speciaal voor de jongste knutselaars is er Kid Knex bedacht. Deze bouwwerken zijn speciaal ontworpen voor kinderen van 3 t/m 5 jaar. Zo kunnen ook jonge kinderen spelenderwijs leren om prachtige technische bouwwerken te maken. In de Kid K’nex serie vind je verschillende bouwwerken en pakketten. Wanneer je op een later moment een geavanceerd bouwwerk wilt maken kun je dit doen met dezelfde onderdelen. 

AANBIEDING
Philips hue starterkit dimmer switch google nest hub
Kid Knex Dino Dudes

100 stukken Kid K’nex

30 verschillende modellen

Coolste K’nex Dino’s

Perfect sint cadeau

Knex reuzenrad

Met knex kun je verschillende dingen bouwen, zoals bijvoorbeeld een Knex reuzenrad. Het reuzenrad is een geliefd bouwsel en wordt door veel mensen in elkaar gezet. Het reuzenrad is daarom ook in verschillende ontwerpen te vinden. Van klein tot heel groot en heel erg technisch. Het ferris wheel is onderdeel van K’NEX Thrill Rides. Door de meegeleverde motor draait het rad net als een echt reuzenrad. Een mooi extra element in het bouwpakket. Wanneet je kiest voor het 3-in-1 pakket kun je naast het reuzenrad ook 2 andere attracties bouwen met dezelfde onderdelen.

Voorbeelden en ideeën

Voor veel kinderen is Knex erg leuk om te doen en worden er vaak meerdere pakketten aangeschaft om mee te kunnen bouwen. Het mooie van dit speelgoed is dat je alle onderdelen met elkaar kunt combineren en je creativiteit de vrije loop kunt laten. Op het internet vind je verschillende voorbeelden van bouwwerken die je zou kunnen maken. Van bezienswaardigheden over de hele wereld tot aan reusachtige dino creaties. Sommige voorbeelden kun je downloaden met een bouwtekeningen hoe deze te bouwen. Wanneer je dus beschikt over meerdere gekochte Knex bouwwerken kun je deze samenvoegen tot een groot kunstwerk met behulp van voorbeelden van het internet. 

K’nex architecture

Een andere serie is Knex architecture. Binnen deze serie vind je verschillende bezienswaardigheden van over de hele wereld. Zo kun je een bouwwerk pakket kopen van de Eiffeltoren. De Eiffeltoren is een bezienswaardigheid in Parijs Frankrijk en deze kun je dus nabouwen met Knex. De architecture pakketten zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. Ook bij volwassenen is deze serie erg geliefd. Door de complexiteit van de bouw beleeft zowel jong als oud veel plezier aan een van de bouwwerken uit de architecture serie.  

Gemotoriseerde bouwwerken

Sommige bouwwerken beschikken over een batterij aangedreven motor. Deze kleine motor kan bepaalde elementen binnen het bouwwerk aandrijven. De pakketten inclusief motor zorgen altijd voor een extra leuk onderdeel. Zo kun je bijvoorbeeld het Knex reuzenrad niet alleen bouwen, maar ook echt laten draaien. De gemotoriseerde bouwwerken van K’nex zijn verkrijgbaar is verschillende creaties.

Geef je liever iets ander cadeau? Bekijk eens de LOL surprises.

Knex aanbieding

Een Knex bouwwerk is altijd leuk om te kopen of weg te geven. Vaak is er dan ook wel een Knex aanbieding te vinden. Regelmatig worden verschillende bouwwerken in prijs verlaagd om ruimte te maken voor nieuwe creaties. Aangezien het een leuk cadeau is voor kinderen gebeurt het afprijzen ook vaak in de feestdagen periode. Zoek je een Knex aanbieding? Houd dan onderstaande websites in de gaten. Je moet wel snel beslissen, want een aanbieding is altijd snel uitverkocht. 

Onderdelen en elementen

Het grootste gedeelte van Knex speelgoed bestaat uit dezelfde onderdelen. Zo kun je dus verschillende bouwwerken maken uit andere pakketten. De Knex onderdelen kun je ook los kopen, wanneer je je collectie wilt uitbreiden en niet een compleet nieuw pakket wilt aanschaffen. De staafjes en koppelstukjes kun je altijd met elkaar combineren.