Cards Against Humanity

Wij zijn op geen enkel wijze verbonden met het spel cards against humanity. Voor meer informatie omtrent de fabrikant kun je hier terecht.

Volgens de makers van Cards Against Humanity is het gezelschapsspel gemaakt voor afschuwelijke mensen. Met de slogan “A party game for horrible people” maken ze dit duidelijk. De slogan moet je zeker niet te letterlijk en serieus nemen. Net als het kaartspel zelf. Wanneer jij Cards Against Humanity in huis haalt zul je snel merken dat het ontzettend lachwekkend is. Het spel heeft geen harde spelregels en is daardoor ontzettend grappig om te spelen. Het CAH kaartspel is zeker leuk wanneer je dit wilt spelen met een groep vrienden. Let op: Het spel is uitsluitend bedoeld voor volwassenen (18+).

DIRECT NAAR HET KAARTSPEL

Wat is cards against humanity precies

Cards Against Humanity is een kaartspel wat in 2011 op de Amerikaanse markt is verschenen na een succesvolle kickstarter campagne. In 2008 had een groep het idee om een humoristisch kaartspel te maken die niet zo serieus moest zijn. Dit is gelukt met Cards Against Humanity. Ondertussen zijn er diverse uitbreidingen beschikbaar voor het kaartspel en is het Cards Against Humanity virus overgewaaid naar bijna alle landen op de wereld, waaronder ook Nederland. Het doel van het gezelschapsspel is om een zo grappig, provocerend of slimst mogelijk antwoordt te geven met de kaarten die jij in je handen hebt.

DIRECT NAAR HET KAARTSPEL

Zo speel je cards against humanity

De basis van het kaartspel is het plezier maken met de mensen waarmee jij het speelt. Het minimum aantal spelers is vier en er is geen maximum aantal spelers aan verbonden. Het leukste aantal om Cards Against Humanity mee te spelen is met 6 – 8 spelers.

Het kaartspel heeft zwarte en witte kaarten. Op de zwarte speelkaarten vind je een vraag en op de witte kaarten antwoorden. Elke speler pakt in het begin van het spel 10 witte kaarten en laat deze niet zien aan andere spelers. De overige witten kaarten worden met de vraag naar beneden op een stapel gelegd, net als de zwarte kaarten. Wanneer elke speler 10 witte kaarten heeft gepakt kan het spel beginnen.

De officiële regel is “wie voor het laatst heeft gepoept” is de “Card Czar” en moet beginnen. Dit geeft je een idee wat voor kaartspel het is. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op een andere manier een speler aan te wijzen die moet beginnen, bijvoorbeeld wie er als eerste jarig is.  De Card Czar start de eerst ronde door een zwarte kaart boven van de stapel te pakken en leest de kaart hardop voor en legt deze open op tafel.

Nadat de Card Czar de vraag heeft gesteld pakken alle andere spelers een witte kaart. Het is de bedoeling om met een witte kaart een zo grappig of provocerend antwoordt te geven op de vraag die open op tafel ligt. Wanneer alle spelers een antwoord/kaart hebben gekozen, worden deze op een stapel gelegd met het antwoord naar beneden. Op sommige zwarte kaarten staat “Pick 2”. Je moet dan 2 witte antwoord kaarten kiezen en op de stapel leggen.

DIRECT NAAR HET KAARTSPEL

De Card Czar pakt de stapel met antwoord kaarten en schudt deze door elkaar om ervoor te zorgen dat niemand weet wie welk antwoord heeft gegeven. De Card Czar leest de zwarte vraag kaart opnieuw voor en geeft dan één voor één antwoord met de ingeleverde witte antwoord kaarten. Alle gespeelde witte kaarten worden hierna open op tafel gelegd.

De winnaar van een speelronde wordt bepaalt door de Card Czar. Hij of zij kiest het antwoordt uit dat moet winnen en kan hier zijn of haar eigen reden voor hebben. De winnaar van de speelronde ontvangt een “Awesome Point”. Het makkelijkst om de stand bij te houden is door de zwarte vraag aan de winnaar te geven. Het is verstandig om alle witte antwoord kaarten van de gespeelde ronde op een aparte stapel te leggen en deze niet meer te gebruiken.

De persoon die links naast de Card Czar zit wordt de volgende Card Czar en pakt een zwarte kaart. Alle andere spelers pakken weer 10 nieuwe witte kaarten. De winnaar van het spel is degene met de meeste “Awesome Points”. Je kunt zelf bedenken wanneer je wilt stoppen. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij 5 punten of wanneer je geen zin meer hebt om verder te spelen.

Zoek je creatief speelgoed? Kies dan voor Knex!

Kopen en spelen in Nederland

Helaas is CAH nog niet uitgebracht in een originele Nederlandse taalversie. Je kunt het kaartspel wel aanschaffen bij diverse webwinkels, zoals bol.com. De webwinkels bieden de UK, US en International edities te koop aan. Dit zijn originele versies van Cards Against Humanity met Engelstalige speelkaarten. Wel kun je een gratis versie downloaden (pdf) in het Nederlands. Deze moet je dan zelf uitprinten of laten drukken bij een professionele drukkerij.  

DIRECT NAAR HET KAARTSPEL

Waar kun je cards against humanity kopen

De grootste webwinkel van Nederland, bol.com, verkoopt Cards Against Humanity in haar webwinkel. De spellen worden hier aangeboden door diverse speelgoedwinkels. Ook kun je vanuit Nederland een bestelling plaatsen bij Amazon.com. De levertijd is dan iets langer, maar het spel is daar wel een stukje goedkoper. Amazon is een van de grootste webwinkels op de wereld en is zeker betrouwbaar. Ook diverse fysieke winkels verkopen tegenwoordig Cards Against Humanity. Loop eens een boeken of speelgoed zaak naar binnen, want misschien is het spel daar ook wel verkrijgbaar. Ben jij CAH ergens tegengekomen in een winkel? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

Gratis downloaden

Cards Against Humanity is uitgegeven onder een Creative Commons licentie. Dit houdt kort gezegd in dat je vrij bent om het spel aan te passen en te kopiëren. Doordat deze licentie is toegepast op dit kaartspel zijn er verschillende gratis PDF documenten te downloaden, waarmee jij het spel zelf kunt maken. Je download het pdf bestand, drukt deze af en knipt het vervolgens uit. Zo kun je een Nederlandse versie downloaden en Cards Against Humanity toch in het Nederlands spelen. Deze NL versie is wel “computer” vertaald en speelt minder leuk dan het origineel.

Cards against humanity uitbreiden

Sinds de lancering van Cards Against Humanity zijn er al verschillende uitbreidingen beschikbaar. Deze zogenaamde “Expansion Packs” zijn bedoeld als toevoeging voor het origineel en kun je dus alleen spelen wanneer je het spel ook in je bezit hebt. Met deze uitbreidingen voeg je meer vragen en antwoorden toe. Ook zijn er afwijkende Cards Against Humanity kaartspellen beschikbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de “Pink Edition” en de “Kids Edition” die geschikt is om te spelen met kinderen. Het originele CAH heeft ondertussen ook een update gekregen. De v2 heeft andere kaarten dan de eerste versie.

Ondersteuning van goede doelen

Sommige uitbreidingen van Cards Against Humanity komen helemaal ten goede van een goed doel. Hiermee steunen de makers verschillende projecten. Voor een zacht prijsje koop jij dan een “Expansion Pack” en de winst wordt gedoneerd. Wil je dus iets goeds doen voor de maatschappij en jouw favoriete kaartspel uitbreiden, dan is het leuk om hier eens naar te kijken.

Varianten op het standaard Cards Against humanity kaartspel

Door de populariteit van het Cards Against Humanity kaartspel hebben de makers ook verschillende varianten van de game bedacht. Deze edities speel je op een soortgelijke manier, maar hebben vaak een thema om het leuk te maken voor bepaalde genres. Hieronder vind je een aantal leuke varianten op Cards Against Humanity.

Cards Against Muggles

Cards Against Muggles is een hilarische en creatieve twist op het populaire kaartspel Cards Against Humanity, speciaal ontworpen voor de liefhebbers van de tovenaarswereld van Harry Potter.

In deze aangepaste versie kunnen spelers genieten van ondeugende en grappige combinaties die geïnspireerd zijn op de betoverende wereld van Harry Potter.

De kaarten bevatten pittige referenties naar iconische personages, spreuken en gebeurtenissen uit de boeken en films, waardoor het een onweerstaanbare ervaring is voor fans van de tovenaarsfranchise. Cards Against Muggles biedt een unieke en humoristische manier om de magie van de tovenaarswereld te omarmen terwijl spelers hun creativiteit en gevoel voor humor op de proef stellen.

Het is de perfecte aanvulling op elke spelletjesavond voor Harry Potter-enthousiastelingen die houden van een dosis ondeugende magie.

DIRECT NAAR HET KAARTSPEL
Back to top button