PC

De populairste games van 2021

Als je de beste pc-games uitprobeert, kun je een enorme variëteit uitproberen. Met een degelijke pc, met een goede videokaart en de beste processor kom je een heel eind. Er zijn veel unieke en multi-platform ervaringen beschikbaar via de verschillende digitale storefronts of fysieke schijven, het kan echter moeilijk zijn om er een te kiezen om af te spelen. In dit artikel zullen we echter de meest populaire games van 2021 onthullen, zodat we je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste keuze.

Bekijk Games

Little Nightmares II

Een vervolg dat net zo goed is als het origineel, Little Nightmares II plaatst je opnieuw in de schoenen van een kwetsbaar kind dat probeert te ontsnappen aan de klauwen van monsterlijke volwassenen. Deze keer ben je echter niet de enige. Je speelt als Mono, de jongen met een papieren zak, maar je krijgt gezelschap van Six, het meisje met het gele jasje dat in het originele spel speelde.

Zoals je zou verwachten, zijn er vijanden die je moet vermijden of bestrijden, plus tal van gevaren voor het milieu en valstrikken om je een weg te banen. Het visuele ontwerp en het geluidsontwerp zijn net zo sfeervol als altijd, wat helpt bij het creëren van een basisgevoel van onbehagen terwijl je door de bleke stad reist. Het staat aan de korte kant van deze beste pc-games, maar het is nog steeds maar al te gedenkwaardig.

Nioh 2 – de volledige editie

Als een van de meest populaire games van 2021, houdt het vervolg op Nioh uit 2017 de toch al uitdagende kern van de actie-RPG intact, maar voegt daar nog nieuwe leuke elementen aan toe. Stel je voor in een vroegmodern Japan dat wordt bewoond door talloze goede en kwade geesten, je speelt een half-geest, half-mens. Op avontuur over de eilanden ontmoet je belangrijke historische figuren uit het Sengoku-tijdperk, en neem je het op tegen de yokai die je in de weg staan

Het meest voor de hand liggende vergelijkingspunt voor deze game is de Dark Souls-serie. Gevechten zijn snel en dodelijk voor zowel jou als je tegenstanders, maar je kunt je vaardigheden uitbreiden met nieuwe items die je ontdekt en maakt, waardoor je het volgende checkpoint kunt bereiken. Het gaat echter niet alleen meer om traditionele wapens en het wisselen van gevechtsstanden, want je nieuwe Yokai Shift-krachten laten je de vorm aannemen van vijanden die je hebt verslagen. De dodelijkheid van de strijd en het aantal complexe mechanica betekent dat dit spel een serieuze toewijding vereist om te voltooien.

Hades

Na zich sinds eind 2018 in de Epic Games Store te hebben verstopt als een exclusieve early access-titel, is Hades nu eindelijk gelanceerd als een volledig product op andere platforms en werd het al snel erkend als een van de beste pc-games die er zijn. Dit is een zeldzame combinatie van een roguelike game met een uitgebreid, vertakt verhaal. Jij, die als Hades ‘zoon Zagreus speelt, moet je voortdurend een weg banen door Hades (de plaats, niet je vader), keer op keer totdat je de berg Olympus bereikt.

De andere beroemde goden van het Griekse pantheon zijn er ook om mee te communiceren. Ze dienen als beide personages in het verhaal en als je methode om je personage te upgraden met krachten en vaardigheden die hun plaats in het pantheon weerspiegelen. Elke run betekent dat je een nieuwe combinatie van deze gaven uitprobeert, en elke mislukking helpt je verder.

Bekijk Games

Back to top button