Tips

Welke internetsnelheid heb ik nodig voor online gamen?

Ben jij een fanatieke gamer? En vind jij het ook leuk om online te spelen tegen vrienden of andere (internationale) gamers? Dan is een snelle en stabiele internetverbinding een must. Maar welke snelheid heb ik eigenlijk nodig wanneer ik wil online gamen? In deze blog vind je uitgebreid advies.

Verschillende soorten online games

Online gamen kan op allerlei verschillende devices en manieren. Zo heb je heel eenvoudige spelletjes op je iPhone, tablet of PC die je kunt spelen. Maar je hebt ook wat meer intensieve games voor de Playstation of Xbox. Kortom: de snelheid die je nodig hebt hangt sterk af van het soort spel en het apparaat waarop je speelt. Wanneer je online gamed op hoge resolutie is een goede internet verbinding met een redelijke snelheid noodzakelijk. Wanneer je niet zeker bent welke snelheid er beschikbaar is op je postcode kun je altijd internet vergelijken door het invullen van je postcode. 

Online browser-games

Online games die je in je browser speelt hebben vaak niet zo’n hoge snelheid nodig. Een verbinding van 30 Mbit is dan vaak snel genoeg. ADSL of VDSL kan deze snelheden prima aan. Zijn er meer mensen die op hetzelfde moment het internet gebruiken? Dan is het aan te raden om voor minimaal 50 Mbit te gaan. Je komt dan al snel uit op kabel van Ziggo of natuurlijk glasvezel.

Games op je PC

Speel je op je computer een bepaalde game? Bijvoorbeeld een shooter of een strategisch spel? Multiplayer games als Call of Duty hebben iets meer snelheid nodig. Je moet zowel snel kunnen downloaden als uploaden. Een snelheid van 100 Mbit is zeker wel aan te raden. Zeker als er meerdere mensen in hetzelfde huishouden ook op internet zitten. Heb je een groot huishouden?

Games op je spelcomputer (Playstation/Xbox)

Ook games op een spelcomputer zoals de Playstation 4 of Xbox One vergen een hoge snelheid. Je wil immers niet midden in je game last hebben van haperingen. Met name een stabiele verbinding is wenselijk. Zeker wanneer je onder het gamen ook nog eens communiceert met medespelers via een headset. Wil je helemaal klaar zijn voor de toekomst en straks ook de meest nieuwe games op de hoogste snelheid zonder storingen kunnen spelen? Kies dan voor supersnel en stabiel glasvezel internet. Je bent dan in 1 keer klaar, en haalt snelheden tot wel 400 Mbit/s. Zo haal je ook updates en nieuwe games razendsnel binnen.

Vind een internet abonnement op maat

Ben jij een fanatieke gamer? En wil jij snel en betrouwbaar internet? Bekijk eens welke snelheden mogelijk zijn op jouw adres. Via www.internethunter.nl kan je eenvoudig jouw postcode + huisnummer invulllen. Je ziet direct de beschikbare verbindingen (ADSL/VDSL, kabel of glasvezel) en je ontdekt meteen welke snelheden mogelijk zijn op jouw adres.

Back to top button