PC

Spring in de wereld van je eigen server!

Minecraft is een super leuke game waar veel gamers van houden. Je kunt je eigen werelden creëren waarin je kunt doen wat je wilt. Een van de leukste dingen van Minecraft is dat je dit met meer spelers kunt spelen. Wanneer je je eigen server hebt gemaakt, heb je volledige controle over de Minecraft wereld. Je kunt de spelmodus, maximale aantal spelers en nog veel meer kiezen. Je hebt de volledige controle over elk aspect van je Minecraft hosting en de wereld die daar op draait. Naast spelers toegang te geven, kun je ervaringen opdoen en mensen verbieden. Zoals je ziet ben je in je eigen server de admin en kun je alles controleren.

Difficulty

Voordat je begint aan het spelen in de server kan je de difficulty (moeilijkheidsgraad) aanpassen. Hiermee kun je bepalen hoeveel creepers er spawnen in de nacht en hoeveel levens je kwijtraakt als je geraakt wordt door de monsters. De verschillende difficulties zijn: 

Peaceful: Geen monsters, snelle healing en geen honger.

Easy: Een paar monsters, maar ze doen niet veel damage. Dit is de fijnste modus voor een gezellige survival server voor beginners.

Normal: Meer monsters, ze doen damage en als je geen voedsel meer hebt zal je health steeds een half hartje zakken.

Hard: De monsters doen veel damage, geen food is dodelijk en zombies kunnen houten deuren breken. 

Eigen Minecraft wereld

Wanneer je dit hebt ingesteld is het tijd om te duiken in je eigen Minecraft wereld. Je kunt je vrienden uitnodigen om zo met meerdere spelers te spelen, en zij kunnen ook spelers uitnodigen zodat je een server hebt waar veel spelers op proberen te overleven in de Minecraft wereld. Wanneer je een Minecraft server hosting hebt aangeschaft kun je op avontuur gaan en je eigen rijk creëren.

Mods

Minecraft biedt eindeloos veel mod’s en de toepassingen hiervan. Deze kun je op je eigen server toevoegen en zo de nieuwe toepassingen verkennen. Naast de mod’s heb je ook de mogelijkheid om verschillende plugins toe te voegen, die extra’s toevoegen aan de server. 

Gamemode

Naast de mod’s en plugins is het ook mogelijk om een eigen game mode te ontwikkelen. Zo kun je denken aan een RPG, minigame server, een bouwserver en survival server. Het is wel belangrijk om daar de juiste plugins bij te kiezen om dit mogelijk te maken. Wanneer je niet snapt hoe dit werkt kun je ook Youtube video’s kijken waar dit stap voor stap wordt uitgelegd.

Geld verdienen

Met je eigen server kun je wat extra’s bijverdienen en dit is makkelijker dan je denkt. Je bouwt een leuke community server waar je eerst met je vrienden op gaat spelen. Wanneer er meer mensen op willen spelen is het mogelijk om een shop aan te bieden. Met dit geld kun je de server betalen en zo kosteloos op je eigen server spelen. 

Back to top button