Bordspellen

Monopoly spellen: Alle edities, soorten en versies

Monopoly, het tijdloze gezelschapsspel dat vrienden en families al generaties lang samenbrengt, heeft een speciale plaats in onze harten veroverd. Van gezellige avonden vol lachen en strategie tot zenuwslopende onderhandelingen, dit iconische spel heeft het allemaal. In deze informatieve reis nemen we je mee naar de kleurrijke wereld van Monopoly spellen. Of je nu een doorgewinterde vastgoedmagnaat bent of gewoon op zoek bent naar wat plezier, Monopoly biedt een unieke en boeiende ervaring voor iedereen. Er zijn verschillende Monopoly edities, Monopoly soorten en Monopoly versies waar je tegenwoordig uit kun kiezen.

Bekijk de verschillende edities

Wat is het originele Monopoly spel?

Het begon allemaal in het begin van de 20e eeuw, toen een vrouw genaamd Elizabeth Magie het idee kreeg om een spel te creëren dat de ongelijkheid in de samenleving zou belichten. In 1904 ontwierp ze het spel “The Landlord’s Game”, dat later de basis zou vormen voor wat we nu kennen als Monopoly. Het originele spel bevatte veel van de elementen die we vandaag nog steeds zien, zoals onroerend goed kopen, verhuren en handelen.

In de jaren ’30, tijdens de Grote Depressie, werd een aangepaste versie van het spel populair in de Verenigde Staten. Charles Darrow, een verwarmingsmonteur, herschikte het bord en de regels en bracht het uit als Monopoly, wat leidde tot een enorme toename van de populariteit. Parker Brothers verwierf de rechten van het spel en sindsdien is Monopoly uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen.

Monopoly heeft zich echter niet beperkt tot één enkele versie. Door de jaren heen zijn er talloze edities, variaties en thema’s ontwikkeld, waardoor spelers de kans krijgen om hun favoriete versie te kiezen, variërend van klassieke stadsedities tot opvallende popcultuur-edities. Of je nu over de straten van Londen wilt heersen, een galactische imperium wilt opbouwen, of gewoon je favoriete film- of tv-show wilt spelen, er is een Monopoly spel voor iedereen.

Bekijk de verschillende edities

Monopoly edities in een overzicht

Het universum van Monopoly spellen is werkelijk enorm en biedt een ongelooflijke verscheidenheid aan edities die spelers van over de hele wereld hebben geamuseerd en geïntrigeerd. Van klassieke stadsedities tot verrassende popcultuurthema’s, Monopoly heeft zich aangepast aan verschillende culturen en interesses, wat heeft geleid tot duizenden versies die in bijna elk land te vinden zijn.

Hoewel het onmogelijk is om een compleet overzicht te geven van alle Monopoly edities die ooit zijn uitgebracht, kunnen we een glimp opvangen van enkele opvallende en unieke varianten die ons bewust maken van de diversiteit van het spel. Steden over de hele wereld hebben hun eigen edities, waarbij iconische locaties op het bord worden vervangen door bekende straten en bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er ook nationale en internationale edities die specifieke thema’s omarmen, zoals films, sportteams, en zelfs technologiebedrijven.

Bekijk de verschillende edities

Hoewel de essentie van het spel in alle versies behouden blijft – het kopen, verhuren en handelen van onroerend goed – voegen de verschillende edities een unieke en persoonlijke draai toe aan de Monopoly ervaring. De keuzes zijn werkelijk eindeloos en bieden spelers de mogelijkheid om hun favoriete thema’s en interesses te ontdekken binnen het kader van dit tijdloze bordspel.

Of je nu een fervent verzamelaar bent van Monopoly edities of gewoon op zoek bent naar een leuk cadeau voor een dierbare, er is altijd wel een speciale editie die bij de smaak en voorkeuren van de speler past. Dus waar je ook bent in de wereld, er is een Monopoly spel op maat gemaakt voor jou.

Monopoly spellen en versies:

Monopoly Categorie
Monopoly Classic Algemeen
Monopoly Valsspelers Editie Algemeen
Monopoly Vals Geld Algemeen
Monopoly Deal Algemeen
Reisspel Algemeen
Monopoly Bieden Algemeen
Wereldreis Monopoly Algemeen
Monopoly Bouwen Algemeen
Monopoly voor Slechte Verliezers Algemeen
Mega Monopoly Algemeen
Signature Collection Algemeen
Monopoly Super Elektronisch Bankieren Algemeen
85e Verjaardag Editie Algemeen
Retro Algemeen
Turbo/Speed Algemeen
Mevrouw Monopoly  Algemeen
Christmas Edition Algemeen
Van Gogh Algemeen
Anti-Monopoly Algemeen
Monopoly voor Millennials Algemeen
Monopoly Junior Kinderen
Mijn Eerste Monopoly Kinderen
Monopoly Junior Peppa Pig Kinderen, Film & TV
Monopoly Junior Frozen Kinderen, Film & TV
Monopoly Junior Elektronisch Bankieren Kinderen
Monopoly Yo-kai Watch Kinderen
Monopoly Pokémon Kinderen, Film & TV
Disney Monopoly Editie Kinderen, Film & TV
Disney Villains Kinderen, Film & TV
Disney Frozen 2 Kinderen, Film & TV
Lord of the Rings Monopoly Film & TV
Game of Thrones Monopoly Film & TV
The Mandalorian Film & TV
Star Wars: The Child Film & TV
Friends Monopoly Film & TV
Fornite Monopoly Kinderen, Film & TV
Roblox Kinderen, Film & TV
Queen Film & TV
Super Mario Celebration Film & TV
Monopoly Gamer Mario Kart Film & TV
Dragon Ball Z Kinderen, Film & TV
The Big Bang Theory Film & TV
Fall Guys Monopoly Film & TV
La Casa de Papel Film & TV
Monopoly The Beatles Film & TV
Stranger Things Monopoly Film & TV
Marvel Kinderen, Film & TV
Spider-Man Kinderen, Film & TV
Efteling Monopoly Steden & Locaties
Monopoly Rotterdam Steden & Locaties
Monopoly Amsterdam Steden & Locaties
‘s-Hertogenbosch Steden & Locaties
Plopsa Monopoly Steden & Locaties
Assen Monopoly Steden & Locaties
London Underground Monopoly Steden & Locaties
Monopoly Classic België Steden & Locaties, Algemeen
Monopoly Italy Pizza Steden & Locaties, Thema
Brooklyn Edition Steden & Locaties
Bekijk de verschillende edities

Welke soorten Monopoly zijn er?

Monopoly is een spel dat zich niet alleen beperkt tot het traditionele bordspel dat we allemaal kennen. Het heeft zich aangepast aan de moderne tijden en heeft een diversiteit aan varianten en speelstijlen ontwikkeld om aan de behoeften en voorkeuren van verschillende spelers te voldoen. Hieronder kijken we naar enkele van de opvallende soorten Monopoly spellen die de wereld heeft veroverd.

  1. Bordspellen: Het klassieke bordspel blijft het meest populaire type Monopoly. Spelers bewegen zich over het bord, kopen eigendommen en proberen een monopolie te krijgen om hun tegenstanders te ruïneren.
  2. Reisspellen: Voor degenen die onderweg graag Monopoly willen spelen, zijn er compacte reisversies beschikbaar. Deze varianten hebben kleinere speelborden en pionnen, ideaal voor vakanties en uitstapjes.
  3. Kaartspellen: Monopoly heeft zich vertakt naar kaartspellen waarbij de focus ligt op het verzamelen en ruilen van kaarten om setjes eigendommen te completeren.
  4. Digitale spellen: Met de opkomst van technologie zijn er digitale versies van Monopoly ontwikkeld, beschikbaar op computers, smartphones en gameconsoles, waardoor spelers online kunnen spelen met vrienden of tegen de computer. Download de Monopoly app en speel digitaal tegen de hele wereld.
  5. Thematische spellen: Naast de verschillende stadsedities heeft Monopoly thematische versies uitgebracht, gebaseerd op films, tv-series, popcultuuriconen en meer. Hierdoor kunnen spelers hun favoriete personages en werelden verkennen terwijl ze onroerend goed verhandelen.
  6. Speciale edities: Monopoly heeft ook speciale jubileum- en collector’s edities uitgebracht om mijlpalen te vieren. Deze edities bevatten vaak unieke speelborden, pionnen en andere verrassende elementen.
Bekijk de verschillende edities

Monopoly versies voor kinderen

Monopoly heeft ook een speciale plek veroverd in het hart van jongere spelers. Er zijn verschillende Monopoly versies ontworpen speciaal voor kinderen om hen te betrekken bij het plezier en de spanning van dit iconische spel. Deze kindvriendelijke varianten hebben vaak eenvoudigere regels en kortere speelduur, perfect afgestemd op de aandachtsspanne van jonge spelers. Bovendien zijn ze vaak thematisch en gebaseerd op bekende kinderfiguren, tekenfilms of populaire films.

In deze versies kunnen kinderen hun favoriete personages kiezen en door kleurrijke werelden reizen om eigendommen te kopen en te handelen. Dit biedt niet alleen vermaak, maar helpt kinderen ook bij het ontwikkelen van rekenvaardigheden, strategisch denken en sociale interactie.

Monopoly spellen: Originals en moderne varianten

Monopoly Original Boardgame is de tijdloze klassieker, gebaseerd op Elizabeth Magie’s oorspronkelijke ontwerp. Moderne varianten voegen elektronisch betalen toe, vervangen papiergeld door digitale betaalpassen en bieden interactieve elementen, zoals elektronische banking units en geluidseffecten, voor een eigentijdse twist. Of je nu van het traditionele bordspel houdt of de gemakken van moderne varianten waardeert, Monopoly spellen blijven geliefd. Het bordspel dat families en vrienden verbindt voor urenlang plezier en strategisch vermaak. Onderstaande Monopoly spellen zijn vaak favoriet.

Monopoly Classic

Monopoly Classic is de tijdloze en originele versie van het spel dat ons al generaties lang heeft vermaakt. Het bordspel bevat de iconische straten en de traditionele regels waarbij spelers eigendommen kopen, verhuren en handelen om hun imperium op te bouwen. Het doel is om je tegenstanders financieel te ruïneren en als laatste speler over te blijven met al het geld en bezittingen. Een spel vol strategie, onderhandelingen en plezier voor het hele gezin.

Bekijk de verschillende edities

Monopoly Super Elektronisch Bankieren

Monopoly Super Elektronisch Bankieren brengt het klassieke Monopoly-spel naar de moderne tijd met elektronische bankierenfuncties. Spelers gebruiken elektronische betaalpassen om transacties uit te voeren en hun geld te beheren, waardoor het spel sneller en handiger wordt. Het biedt ook interactieve functies, zoals elektronische banking units en geluidseffecten, voor een boeiende speelervaring. Een eigentijdse variant die spelers een moderne twist geeft in het traditionele Monopoly-avontuur.

Valsspelers Editie

Monopoly Valsspelers Editie daagt spelers uit om stiekem val te spelen en onopgemerkt te blijven. In deze spannende variant zijn valsspelen en bedrog juist toegestaan, maar spelers moeten wel oppassen om niet betrapt te worden door de Valsspeel Politie. Creatieve valsspelers kunnen eigendommen stelen, geld stiekem toevoegen of pionnen verplaatsen om een voorsprong te krijgen. Een verrassende draai aan het traditionele spel dat een hilarische en ondeugende twist aan het spelplezier toevoegt.

Monopoly Reisspel

Het reisspel biedt alle opwinding van het traditionele bordspel in een compacte en draagbare vorm. Het spel bevat een klein speelbord en miniatuur pionnen, waardoor het perfect is voor onderweg, op vakantie of tijdens reizen. Spelers kunnen nog steeds onroerend goed kopen, verhuren en handelen terwijl ze de wereld rondreizen en strijden om de ultieme vastgoedmagnaat te worden, waar ze ook zijn.

Bekijk de verschillende edities

Slechte Verliezers Monopoly

Monopoly voor Slechte Verliezers is een unieke variant van het klassieke spel, waarbij het draait om verliezen in plaats van winnen. Spelers proberen zo snel mogelijk al hun bezittingen kwijt te raken om het spel te winnen. Met grappige opdrachten en uitdagingen voor degenen die achterlopen, wordt de nadruk gelegd op het ervaren van een hilarisch verliezersgevoel. Een verfrissende draai aan de traditionele Monopoly spellen die het competitieve element op zijn kop zet en spelers aanmoedigt om met een knipoog naar hun verlies te kijken.

Monopoly Vals Geld

Monopoly Vals Geld is een moderne variant waarbij het traditionele papiergeld is vervangen door vals-geld-biljetten. Spelers kunnen nu meer geld verdienen dan ze daadwerkelijk hebben en moeten slim zijn om niet ontmaskerd te worden. Deze versie voegt een extra uitdaging toe, omdat spelers moeten jongleren met hun vals geld om hun zaken te runnen en eigendommen te verhandelen. Een opwindende variant die een geheel nieuwe dimensie van spanning en strategie toevoegt aan het klassieke Monopoly-spel.

Monopoly Signature Collection

Monopoly Signature Collection is een eerbetoon aan de luxe en elegantie van het originele spel. Met hoogwaardige materialen en prachtige ontwerpen is deze variant een waar verzamelobject voor enthousiaste fans. Het bord en de pionnen zijn verfijnd en de kaarten zijn voorzien van prachtige illustraties. Deze stijlvolle versie voegt een vleugje klasse toe aan de klassieke Monopoly-ervaring.

Bekijk de verschillende edities

Monopoly Deal

Monopoly Deal is een opwindend kaartspel dat de essentie van Monopoly vastlegt in een snel en strategisch formaat. In plaats van het traditionele bord, verzamelen spelers eigendomskaarten om complete sets te vormen. Ze kunnen actiekaarten gebruiken om hun tegenstanders te dwarsbomen, eigendommen te ruilen en te onderhandelen om als eerste drie complete sets te verzamelen en te winnen. Een snelle en intense variant die geschikt is voor zowel ervaren spelers als nieuwkomers.

Monopoly Bieden

Monopoly Bieden introduceert een spannende draai aan het traditionele spel door de veilingelementen te versterken. In deze variant worden eigendommen geveild aan de hoogste bieder, wat zorgt voor intense biedoorlogen en strategisch denken. Spelers moeten slim bieden om hun gewenste eigendommen te bemachtigen en hun tegenstanders te slim af te zijn. Een uitdagende en interactieve variant die spelers een andere kijk op vastgoedhandel geeft.

Monopoly Wereldreis

Monopoly Wereldreis neemt spelers mee op een globaal avontuur waarbij ze beroemde steden over de hele wereld verkennen. Het bordspel bevat internationale locaties en bekende bezienswaardigheden om eigendommen te kopen en te verhandelen. Spelers kunnen genieten van een wereldwijde vastgoedervaring terwijl ze een multinationaal imperium opbouwen en concurreren om de dominante vastgoedmagnaat te worden.

Bekijk de verschillende edities

Monopoly Bouwen

Monopoly Bouwen is een uitdagende variant waarbij spelers hun eigen vastgoedimperium vanaf de grond moeten opbouwen. In plaats van eigendommen te kopen, beginnen spelers met lege kavels en moeten ze bouwkaarten verzamelen om huizen en hotels te bouwen. Deze versie benadrukt het ontwikkelen en beheren van vastgoed, waarbij spelers slim moeten investeren om hun eigendommen te laten groeien en hun tegenstanders te verslaan. Een unieke draai aan het klassieke spel die het bouwaspect benadrukt en spelers uitdaagt om strategisch te denken.

Mega Monopoly

Mega Monopoly biedt een uitgebreidere versie van het klassieke spel, met een groter bord en meer eigendommen om te veroveren. Met extra straten, huizen en hotels kunnen spelers hun vastgoed-rijkdom vergroten en hun strategieën naar een hoger niveau tillen. Deze variant verlengt de speelduur en biedt meer mogelijkheden voor handel en onderhandelingen. Een grootschalige ervaring die Monopoly-liefhebbers meesleept in een episch vastgoed avontuur.

Monopoly 85e Verjaardag Editie

Monopoly 85e Verjaardag Editie viert het iconische spel met een speciale jubileumversie. Deze variant herdenkt de lange geschiedenis en wereldwijde impact van Monopoly spellen met unieke elementen en speciale edities van kaarten en pionnen. Het is een eerbetoon aan het rijke erfgoed van het spel en biedt fans een kans om deze mijlpaal te vieren met een speciale jubileumeditie.

Retro Edition

Retro Monopoly neemt spelers terug in de tijd met een nostalgische versie van het spel. Met vintage ontwerpen en artwork, brengt deze variant de charme en stijl van vroegere jaren terug. Het is een knipoog naar de tijd toen Monopoly voor het eerst op de markt kwam en laat spelers genieten van een klassieke ervaring met een vleugje nostalgie.

Speed Monopoly

Speed Monopoly biedt een versnelde versie van het spel voor degenen die houden van snelle actie. Deze variant introduceert nieuwe regels en aanpassingen om het speltempo te versnellen, waardoor het aantal rondes en de speelduur worden verminderd. Spelers moeten snel beslissingen nemen en strategieën aanpassen in deze uitdagende race naar de overwinning.

Mevrouw Monopoly

Mevrouw Monopoly viert vrouwelijke ondernemers en brengt een feministische draai aan het spel. In deze variant hebben vrouwelijke spelers een voorsprong met hogere startgelden en beloningen voor hun vastgoedimperium. Het benadrukt de rol van vrouwen in de zakenwereld en is een inspirerende versie die empowerment en gelijkheid viert.

Bekijk de verschillende edities

Monopoly Christmas Edition

Monopoly Christmas Edition brengt de vreugde van de feestdagen naar het spel met een feestelijk thema. Het bord en de kaarten zijn versierd in kerstsfeer en spelers kunnen kersteigendommen kopen en verhandelen. Deze variant voegt een gezellige en feestelijke sfeer toe aan de Monopoly-ervaring en is perfect voor het creëren van mooie herinneringen tijdens de vakantieperiode.

Van Gogh Monopoly

Van Gogh Monopoly viert de wereldberoemde kunstenaar Vincent van Gogh met een artistieke draai aan het spel. De kaarten zijn voorzien van meesterwerken van Van Gogh, en spelers kunnen eigendommen kopen die zijn geïnspireerd op zijn beroemde schilderijen en locaties. Een creatieve variant die kunst en cultuur samenbrengt in de wereld van Monopoly.

Anti-Monopoly

Anti-Monopoly draait de rollen om en laat spelers kiezen tussen monopolistische praktijken en concurrentie. Het spel is verdeeld in twee groepen: monopolisten en concurrenten, en elk heeft verschillende doelstellingen. Monopolisten proberen een monopolie te vormen, terwijl concurrenten strijden tegen de gevestigde orde. Een unieke variant die spelers een andere kijk geeft op vastgoedhandel en monopolistische structuren.

Monopoly voor Millennials

Monopoly voor Millennials richt zich op de interesses en uitdagingen van de huidige generatie. Spelers kopen ervaringen in plaats van eigendommen, zoals avocadotoast en yogales, en verzamelen “belevingen” in plaats van geld. Deze variant reflecteert de levensstijl en cultuur van millennials en biedt een eigentijdse en humoristische kijk op het traditionele Monopoly-spel.

Bekijk de verschillende edities

Monopoly spellen: Enkele Monopoly locatie versies

Monopoly spellen hebben de wereld veroverd met diversiteit aan locatieversies, waardoor spelers de mogelijkheid krijgen om hun favoriete steden, landen en zelfs beroemde bezienswaardigheden te verkennen in dit geliefde bordspel. Van New York tot Londen, en van Parijs tot Sydney, er zijn Monopoly edities voor bijna elke grote stad en regio ter wereld.

Elke locatieversie is uniek, met het bord dat de iconische straten, buurten en bezienswaardigheden van de betreffende stad of regio weerspiegelt. Spelers kunnen zich onderdompelen in de cultuur en geschiedenis van de plaats terwijl ze onroerend goed kopen en verhandelen.

Deze geografisch gevarieerde Monopoly versies bieden een boeiende en educatieve manier om verschillende delen van de wereld te ontdekken, terwijl ze nog steeds genieten van het tijdloze plezier van vastgoedhandel en strategie. Of je nu wilt flaneren langs de Champs-Élysées in Monopoly Paris of de bruisende energie van Times Square wilt ervaren in Monopoly New York, er is altijd een locatieversie die je in staat stelt om je favoriete plaatsen te verkennen en de wereld van Monopoly op een geheel nieuwe manier te ontdekken.

Ook in Nederland zijn er verschillende Monopoly edities verkrijgbaar die locaties in Nederland benadrukken. Denk aan steden, maar ook andere interessante locaties die niet meer weg te denken zijn. Onderstaande Monopoly spellen en versies zijn zeker leuk om in huis te halen en eens te spelen.

Bekijk de verschillende edities

Monopoly Amsterdam

Monopoly Amsterdam is een speciale editie van het klassieke spel dat spelers meeneemt naar de betoverende hoofdstad van Nederland. Het bord bevat bekende Amsterdamse straten en iconische locaties, zoals de Dam, het Rijksmuseum en de Jordaan. Spelers kunnen genieten van de charme van deze historische stad terwijl ze eigendommen kopen, huizen bouwen en tegenstanders proberen te overtroeven. Deze locatie-versie biedt een boeiende en educatieve manier om Amsterdam te verkennen en maakt het mogelijk om het vastgoedavontuur te ervaren in de context van deze bruisende en levendige stad.

Efteling Monopoly

Efteling Monopoly neemt spelers mee op een magische reis door het bekende Nederlandse sprookjesachtige pretpark, de Efteling. Het bord toont betoverende locaties en attracties, zoals het Sprookjesbos, de Python en Droomvlucht. Spelers kunnen hun favoriete sprookjes en attracties bezitten en huizen en hotels bouwen op deze magische plekken. Deze unieke editie combineert de wereld van Monopoly met de wonderen van de Efteling en biedt een speelervaring vol fantasie en betovering.

Monopoly Groningen

Monopoly Groningen brengt de charme van deze bruisende Nederlandse studentenstad naar het spelbord. Met bekende straten en pleinen, zoals de Grote Markt en de Vismarkt, kunnen spelers het historische en levendige karakter van Groningen verkennen. Ze kunnen onroerend goed kopen en verhandelen om een monopolie te creëren en hun rijkdom uit te breiden. Deze variant biedt een leuke en herkenbare ervaring voor zowel inwoners als bezoekers van Groningen.

Monopoly Rotterdam

Monopoly Rotterdam dompelt spelers onder in de dynamische wereld van de grootste havenstad van Nederland. Het bord toont bekende straten en moderne architectuur, zoals de Erasmusbrug en de Markthal. Spelers kunnen Rotterdamse eigendommen veroveren en concurreren om de meest lucratieve zaken te bemachtigen. Deze editie belicht de handelsgeest van Rotterdam en biedt een spannende speelervaring voor zowel lokale spelers als toeristen.

‘s-Hertogenbosch Monopoly

‘s-Hertogenbosch Monopoly neemt spelers mee naar deze sfeervolle en historische stad in Nederland. Het bord weerspiegelt de charme van ‘s-Hertogenbosch met iconische straten en bezienswaardigheden, zoals de Sint-Janskathedraal en de Binnendieze. Spelers kunnen genieten van een combinatie van geschiedenis en gezelligheid terwijl ze eigendommen kopen en handelen om hun fortuin te vergroten. Deze locatieversie biedt een unieke en lokale draai aan het klassieke Monopoly-spel.

Monopoly Assen

Monopoly Assen brengt de charme van deze provinciale hoofdstad in Nederland naar het bordspel. Met bekende straten en bezienswaardigheden, zoals het Drents Museum en het Asserbos, kunnen spelers Assen verkennen en onroerend goed kopen om hun vastgoedimperium te laten groeien. Deze variant biedt een aangename en herkenbare speelervaring voor zowel de inwoners als bezoekers van Assen.

Bekijk de verschillende edities

Plopsa Monopoly spellen

Plopsa Monopoly betovert de kleintjes met de wereld van Plopsaland, een bekend themapark in België en Nederland. Het bord toont kleurrijke attracties en geliefde Plopsa-figuren, zoals Kabouter Plop en Bumba. Spelers kunnen hun favoriete attracties kopen en hun vastgoedrijkdom opbouwen in deze vrolijke en kindvriendelijke editie. Deze variant biedt een speelse en magische speelervaring voor jonge Monopoly-fans.

Monopoly edities van Film en TV

Monopoly heeft zich niet alleen uitgebreid naar verschillende locaties, maar ook naar de betoverende wereld van Film en TV. Deze speciale edities brengen de magie van geliefde films en televisieseries naar het speelbord, waardoor fans de kans krijgen om hun favoriete karakters en locaties te verkennen in een Monopoly-avontuur.

Van Star Wars tot Harry Potter en van The Simpsons tot Game of Thrones, er zijn Monopoly edities voor bijna elke populaire film en tv-serie. Spelers kunnen zich onderdompelen in de avonturen van hun geliefde personages, eigendommen kopen en handelen in iconische locaties en genieten van een unieke speelervaring die hun verbeelding prikkelt.

Deze Film en TV edities bieden een combinatie van spannende verhalen en het plezier van vastgoedhandel, waardoor spelers hun favoriete entertainmentwerelden op een geheel nieuwe manier kunnen verkennen. We hebben de leukste Monopoly edities van Film & Tv op een rijtje gezet.

La Casa de Papel Monopoly

La Casa de Papel Monopoly brengt de spanning en intriges van de bekroonde Spaanse misdaadserie naar het bordspel. Spelers kunnen de rol aannemen van hun favoriete personages, zoals de Professor, Tokyo en Berlin, en beroemde locaties uit de serie kopen en verhandelen. Deze editie weerspiegelt de intense sfeer van de serie en biedt fans een unieke kans om deel te nemen aan de grootste overval van hun leven, terwijl ze hun vaardigheden op het gebied van strategie en onderhandelingen op de proef stellen.

The Big Bang Theory Monopoly

The Big Bang Theory Monopoly neemt spelers mee in de wereld van Sheldon, Leonard, Penny en hun vrienden. Het bord bevat iconische locaties, zoals het appartement van Sheldon en Leonard en de Cheesecake Factory. Spelers kunnen hun favoriete personages verzamelen en vastgoed kopen in deze hilarische en nerdige editie. Deze variant biedt een combinatie van humor en strategie en is een must-have voor fans van deze populaire sitcom.

Bekijk de verschillende edities

Friends Monopoly

Friends Monopoly viert de vriendschap van de zes iconische vrienden – Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe. Het bord toont herkenbare locaties, zoals Central Perk en Monica’s appartement. Spelers kunnen genieten van het verzamelen van hun favoriete personages en de hilariteit van de serie herbeleven terwijl ze onroerend goed kopen en handelen. Deze editie is perfect voor fans van Friends die graag deel willen uitmaken van het leven van hun favoriete vriendengroep.

Star Wars: The Child Monopoly

Star Wars: The Child Monopoly, ook bekend als “Baby Yoda Monopoly,” brengt de schattige en mysterieuze The Child (Baby Yoda) naar het speelbord. Spelers kunnen iconische planeten uit het Star Wars-universum verkennen en eigendommen kopen en verhandelen in deze epische editie. Met The Child als een speciale pion, kunnen spelers de kracht van de Force ervaren terwijl ze strijden om het grootste galactische rijk op te bouwen.

Game of Thrones Monopoly

Game of Thrones Monopoly dompelt spelers onder in de gevaarlijke en meeslepende wereld van Westeros. Het bord bevat bekende locaties, zoals Winterfell en King’s Landing, en spelers kunnen de rol aannemen van huizen zoals Stark, Lannister en Targaryen. Deze variant combineert politiek, macht en strategie terwijl spelers strijden om de IJzeren Troon en de heerschappij over het rijk van Game of Thrones.

Lord of the Rings Monopoly

Lord of the Rings Monopoly neemt spelers mee op een epische reis door Midden-aarde. Het bord toont iconische locaties, zoals The Shire en Mount Doom, en spelers kunnen personages zoals Frodo, Gandalf en Aragorn verzamelen. Deze variant biedt een unieke mix van fantasie en vastgoedhandel, waarbij spelers een legendarische queeste ondernemen om het ultieme vastgoedrijk op te bouwen in de wereld van Lord of the Rings.

Bekijk de verschillende edities

Monopoly spellen: Monopoly Game edities

Monopoly heeft zich aangepast aan de wereld van videogames met speciale edities gebaseerd op populaire titels zoals Roblox, Fortnite en andere geliefde games. Deze Monopoly Game edities combineren de opwinding en avonturen van deze virtuele werelden met het klassieke vastgoedhandel van de Monopoly spellen.

Monopoly Roblox Edition

Monopoly Roblox Edition neemt spelers mee naar de virtuele wereld van Roblox, waar ze kunnen genieten van bekende games en avonturen. Het bord bevat iconische Roblox-locaties en spelers kunnen hun favoriete Roblox-personages verzamelen als pionnen. Door onroerend goed te kopen en verhandelen, kunnen spelers de Roblox-wereld domineren en hun weg naar de top banen.

Monopoly Fortnite Edition

Monopoly Fortnite Edition brengt de wereld van de populaire Battle Royale-game naar het Monopoly spelbord. Spelers kunnen locaties uit de game verkennen en als pionnen de bekende Fortnite-personages gebruiken. Door eigendommen te verwerven en gevechten te voeren, kunnen spelers proberen als laatste over te blijven en de Fortnite-overwinning te behalen.

Bekijk de verschillende edities

Monopoly Minecraft Edition

Monopoly Minecraft Edition vervoert spelers naar de blokkerige wereld van Minecraft, waar ze de kenmerkende blokken en omgevingen kunnen verkennen. Spelers kunnen hun favoriete Minecraft-blokken verzamelen als pionnen en onroerend goed verwerven om hun eigen digitale rijk op te bouwen.

Monopoly Among Us Edition

Monopoly Among Us Edition brengt het populaire online partyspel Among Us naar het Monopoly-spel. Spelers kunnen genieten van spannende intrige en achterdocht terwijl ze geheimzinnige locaties verkennen en proberen de verrader te ontmaskeren. Met Among Us-personages als pionnen kunnen spelers proberen de ruimtemissie te voltooien en te voorkomen dat de impostors ontsnappen.

Deze Monopoly Game edities bieden gamers een kans om hun favoriete virtuele werelden te verkennen op een nieuwe manier, terwijl ze nog steeds genieten van de klassieke elementen van de Monopoly spellen. Met thema’s en concepten die aansluiten bij de gamingcultuur van vandaag, bieden deze edities een frisse en opwindende kijk op het geliefde bordspel.

Bekijk de verschillende edities
Back to top button